Glutenvrije Appelcake
Deze luchtige appelcake is geweldig! Zo op tafel en een plaatje om te zien. Hier gaat je visite echt van smullen, want het smaakt helemaal niet naar glutenvrij! Probeer jij hem ook een keer?
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Baktijd
25 minuten
Aantal
11 personen
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
110 gram suiker
100 gram zonnebloemolie
140 gram lauwe melk of op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
2 eieren M op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
130 gram Classic meel van Allergento of ander gv meel
35 gram Schär Kuchen und Kekse
1/2 theelepel psylliumvezels (Allergento)
1/2 theelepel xantaangum
Extra nodig
3 elstarappels
1 kleine theelepel kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C en schil de appels en snijd ze in in halve plakjes. Zet dit even apart
- Doe de suiker, olie, vanillesuiker, eieren, melk, vanille extract in een kom en klop tot een zeer luchtig mengsel op de hoogste stand, tot je heel veel luchtbelletjes ziet
- Voeg dan de psyllium en xantaangum toe en klop kort even mee
- Meng in een kom de meelsoorten en bakpoeder samen en zeef dit boven het beslag
- Klop op laagste stand tot je het meel niet meer ziet
- Spray je bakvorm in met een pancoatingspray (Allergento) of invetten zoals je gewend bent
- Giet het beslag in de vorm en decoreer met de plakjes appel
- Bak de appelcake in 25 minuten goudbruin en gaar
- Laat de cake wat afkoelen en smeer af met abrikozenjam voor een mooie glans
- Wanneer de cake volledig is afgekoeld kun je deze uit de vorm halen